Narancsos-túrós kevert süti

Narancsos-túrós kevert süti

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 250 g rögös túró
  • 320 ml natúr joghurt
  • 160 ml olaj
  • 120 g kristálycukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 és fél teáskanál sütőpor
  • 450 g finomliszt
  • 1 db narancs reszelt héja és leve (kezeletlen gyümölcs)
  • *
  • a tetejére:
  • porcukor

Elkészítés:

A sütőt 170 °C fokra előmelegítjük.

A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, majd félretesszük.

A tojásokat, a túrót és a folyékony hozzávalókat (kivéve a narancslevet) turmixgépbe tesszük és homogén állagúvá mixeljük.

Ezután fogjunk egy keverőtálat, beleöntjük a masszát és hozzáadjuk a többi a hozzávalót – a lisztet, sütőport, a narancs héját és a levét. Kézi habverővel csomómentesre keverjük, hogy szép sűrű legyen.

Az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (28 x 34 cm) öntjük és az előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

Porcukorral meghintve, narancs szeletekkel díszítve tálaljuk.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk