Narancsos tiramisu

Narancsos tiramisu

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 narancs leve
  • 2 ek. narancslekvár
  • 25 dkg mascarpone
  • 75 dkg krémtúró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek. porcukor
  • 20 dkg babapiskóta
  • 4 ek. narancslikőr
  • 2 narancs
  • 2 dkg pisztácia

Elkészítés:

Elkeverjük a narancslevet a lekvárral, felfőzzük, kihűtjük. A mascarponét összekeverjük a krémtúróval, a vaníliás cukorral és a porcukorral.

Jénaiba terítjük a babapiskóta felét. Elosztjuk rajta a narancsos krém felét, majd rásimítjuk a mascarponés krém felét. Rátesszük a piskóta megmaradt részét, ráöntjük a maradék narancsos szószt, majd a mascarponés krém másik felét. Éjszakára hűtőbe tesszük.

Megtisztítjuk a narancsot. Vékonyra szeleteljük. A jénai tetején elterítjük. A pisztáciát ledaráljuk, majd a tiramisu tetejére szórjuk.

Neked ajánljuk