Narancsos teasütemény

Narancsos teasütemény
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 140 g porcukor
  • 200 g szobahőmérsékletű vaj
  • 2 db tojás
  • 500 g liszt
  • 50 ml tej
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • fél teáskanál frissen reszelt szerecsendió
  • 140 g porcukor
  • 200 g szobahőmérsékletű vaj
  • 2 db tojás
  • 500 g liszt
  • 50 ml tej
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • fél teáskanál frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A porcukrot selymes állagúra keverjük a vajjal, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Alaposan összegyúrjuk, majd egy meglisztezett felületen gombócot formázunk belőle. Minimum 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

A pihenést követően ujjnyi vastagságúra sodorjuk és tetszés szerinti formákra szaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Amikor kihűlt megszórjuk porcukorral és egy fémdobozba tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!