Narancsos-sütőtökös torta

Narancsos-sütőtökös torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 szelethez:
  • 20 dkg sütőtök (tisztított hús)
  • 1 bio narancs (leve és reszelt héja)
  • 4 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • *
  • a tetejére:
  • 15 dkg porcukor
  • 1 bio narancs reszelt héja
  • 1 citrom
  • 20 dkg sütőtök (tisztított hús)
  • 1 bio narancs (leve és reszelt héja)
  • 4 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • *
  • 15 dkg porcukor
  • 1 bio narancs reszelt héja
  • 1 db citrom

Elkészítés:

A sütőtököt meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a narancs levében, a narancs lereszelt héjával puhára főzzük.

Kibélelünk sütőpapírral egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és sütőport, majd a kihűlt tököt. A tojásfehérjét habbá felverjük, és összeforgatjuk a tökös masszával. A formába simítjuk, és pirosra sütjük. Szivacsos szerkezetű, nagyon könnyű, puha tésztája lesz.

A tetejére a porcukrot elkeverjük a reszelt narancshéjjal. Annyi citromlevet csöpögtetünk hozzá, hogy sűrű bevonatot kapjunk. Rálocsoljuk a tortára. Hűtőbe tesszük tálalásig.


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti