Narancsos sütőtöklekvár

Narancsos sütőtöklekvár
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 kisebb üveghez:
  • 60 dkg felkockázott sütőtök
  • 60 dkg filézett narancs
  • 40 dkg xilit (vagy cukor)
  • 1 citrom leve
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 4-5 szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 mokkáskanál vaníliaaroma)
  • 1 csomag dzsemfix
  • 2 dl víz
  • 60 dkg felkockázott sütőtök
  • 60 dkg filézett narancs
  • 40 dkg xilit (vagy cukor)
  • 1 citrom leve
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 4-5 db szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 mokkáskanál vaníliaaroma)
  • 1 csomag dzsemfix
  • 2 dl víz

Elkészítés:

A felkockázott sütőtökhöz hozzáadjuk a kifilézett narancsot, a reszelt gyömbért, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, majd puhára főzzük. (A narancson ne maradjon fehér rész, úgy pucoljuk meg!)

Amikor a sütőtök már teljesen puhára főtt, kiszedjük a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután hozzáadjuk a citromlevet, a xilitet (vagy ízlés szerint cukrot) és a dzsemfixet, majd simára keverjük. Ezután visszatesszük a tűzre, majd állandó kevergetés mellett, forráspontig melegítjük, és még 1-2 percig főzzük.

Az elkészült lekvárt ezután üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd száraz dunsztba tesszük, és úgy hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!