Narancsos sütőtökkémleves

Narancsos sütőtökkémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 liter alaplé
  • 1 darab alma
  • 1 darab burgonya
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 2 evőkanál méz
  • 1 darab narancs leve
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 darab sütőtök
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 liter alaplé
  • 1 darab alma
  • 1 darab burgonya
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 2 evőkanál méz
  • 1 darab narancs leve
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 darab sütőtök
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

A sütőtököt negyedekre vágjuk és 180 fokon barnára sütjük (kb. 45 percig). Vajon puhára pároljuk a hagymát a kakukkfűvel, majd hozzáadjuk a cukrot (vagy mézet), amíg karamellizálódik.

Felöntjük zöldséglevessel, beleborítjuk a felkockázott almát és krumplit (az almán rajta hagyjuk a héját). Ha megpuhult az alma és a krumpli, hozzákaparjuk a tök belsejét (magok nélkül persze), és botmixerrel pürésítjük.

Narancslével, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, tejszínnel lágyítjuk. Tökmaggal vagy krutonnal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Valentina küldte be. Köszönjük!