Narancsos pulykamell

Narancsos pulykamell

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 
  • 1 nagyobb darab pulykamell (kb. 80 dkg)
  • 1 mokkáskanál kínai ötfűszerkeverék (fahéj, szegfűszeg, édeskömény, csillagánizs, szecsuáni bors) 
  • 3 narancs (héja)
  • 1 citrom (héja)
  • 2 dl narancslé
  • 2 dl víz
  • *
  • a mártáshoz: 
  • 2 narancs (leve)
  • 1 citrom (leve)
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • *
  • a salátához: 
  • 1 csomag vegyes zöld saláta
  • 1 narancs húsa
  • 1 evőkanál olívaolaj



Elkészítés:

A pulykamellet megmossuk, megszárítjuk, ízlés szerint fűszerezzük, megsózzuk és megborsozzuk, majd pároló edénybe tesszük (vagy párolóbetétre). A narancsot, a citromot alaposan megmossuk, meghámozzuk és a héját a hús mellé-alá tesszük. A párolót feltöltjük a narancslével és a vízzel, ennek a gőzében pároljuk a húst kb. 30-40 percet.

A mártáshoz a meghámozott két narancs és egy citrom levét kifacsarjuk, és a keményítővel alacsony hőfokon besűrítjük. Fahéjjal ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.

A salátához a harmadik meghámozott narancsot felkockázzuk, és a salátával összekeverjük. Megspricceljük olívaolajjal, a kifolyt narancslevet is rálocsoljuk. Amikor megpuhult a pulykamell felszeleteljük és a salátával és a narancsmártással tálaljuk.

Fotó: RAS/Recepttár

Hasonló receptek