Narancsos piskótaszelet

Narancsos piskótaszelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 db narancs

A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 2 dkg sütőpor
  • 8 ek. finom liszt
  • 1 ek. kakaópor
  • 8 ek. kristálycukor

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dl tej

A tetejére:

  • reszelt étcsoki

A tepsi kikenéséhez:

  • margarin
  • 2 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:

A tepsit kenjük ki margarinnal, szórjuk meg morzsával. 2 narancsot hámozzunk meg, és vágjuk karikákra. A kikent morzsázott tepsibe rakjuk sorba a narancskarikákat.

Az összetevőkből a kakaó nélkül keverjünk piskótatésztát. A felét öntsük a narancsokra. A másik felébe keverjük bele a kakaóport, és öntsük a sárga tésztára. Majd előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20-25 percig süssük.

Közben készítsük el a krémet. A cukor felével keverjük habosra a margarint. A pudingot főzzük meg a maradék cukorból, tejből és pudingporból. Aztán hűtsük langyosra. Kanalanként keverjük bele a margarinba. A kihűlt piskótát borítsuk ki, hogy a narancsos rész felülre kerüljön. Kenjük meg a krémmel, szórjuk meg a reszelt csokival. Majd hűtőbe tegyük 1 órára.

Narancsszeletekkel díszítsük.

Neked ajánljuk