Narancsos őzszelet

Narancsos őzszelet

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl vörösbor
  • 1 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg vegyes zöldség
  • olaj
  • 80 dkg őzcomb
  • 30 dkg narancs
  • 30 dkg gomba
  • 1 hagyma
  • 2 dl paradicsomszósz
  • bors

Elkészítés:

Elkészítés:

Tűzdeljük meg az őzcomb darabokat szalonnacsíkokkal, majd süssük elő olajon!

Pirítsuk meg a maradék olajban a zöldségeket és a gombászárakat! Fűszerezzük, majd szórjuk meg az egy narancs lereszelt héjával, tegyük rá a paradicsommártást, a felkockázott narancsokat és a bort! Reszeljük rá a fokhagymát, öntsük bele az elősütött őzszeleteket, ezután öntsük rá a ragut!

70 percig sütjük lefedett tálban.

A gombafejeket a ragu mellé tesszük, és további 20 percig sütjük.

Hasonló receptek