Narancsos-olajbogyós hal sütőtökpürével

Narancsos-olajbogyós hal sütőtökpürével

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb sütőtök
  • 4 szelet halfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 diónyi gyömbér
  • 2 narancs
  • 1,5 dl frissen facsart narancslé
  • 5 dkg magozott
  • olívabogyó
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A körethez a sütőtököt megmossuk, közepes darabokra vágjuk, kimagozzuk, és kb. 40 perc alatt megsütjük.

A halat leöblítjük, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Tűzálló tálba tesszük az olajat, rá a halszeleteket, meghintjük reszelt gyömbérrel.

A narancsokat megmossuk, az egyik héját lereszeljük, mindkettőt karikákra vágjuk. A narancslevet, a reszelt héjat, a felszeletelt narancsot, az olívabogyót a halra öntjük-rakjuk, és készre sütjük kb. 15 perc alatt.

Közben a tökhúst lekaparjuk a héjáról, a vajjal, sóval, borssal pürésítjük, a hallal tálaljuk.

Hasonló receptek