Narancsos-mandulás kuglóf

Narancsos-mandulás kuglóf
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
  • 7 dkg mandulaforgács
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás (nagy)
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor (púpozott)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 dl frissen facsart narancslé
  • 2 db narancs reszelt héja
  • 20 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
  • 7 dkg mandulaforgács
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás (nagy)
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • csipet
  • 1 teáskanál sütőpor (púpozott)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 dl frissen facsart narancslé
  • 2 db narancs reszelt héja

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk visszahűlni. A mandulaforgácsot apró darabokra törjük. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával, majd hozzáreszeljük a narancs héját.

A porcukorhoz adjuk a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd habosra keverjük. Ezután először a tejfölt, majd a felolvasztott, visszahűtött vajat keverjük bele, majd a frissen facsart narancslevet. Ezután a lisztes keverékhez öntjük, majd addig keverjük, amíg egy sima masszát nem kapunk.

A kuglófformát kizsírozzuk, kilisztezzük, majd egyenletesen beleöntjük a tésztát. (Liszt helyett darált dióval is megszórhatjuk a kizsírozott formát). Közepes hőmérsékletre előmelegített sütőbe tesszük, majd 45-50 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 45 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.

Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk. A tésztája szaftos, és különösen finom a narancshéjjal, és a ropogós manduladarabkákkal.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti