Narancsos linzerkoszorú

Narancsos linzerkoszorú
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az omlós tésztához:
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 500 g finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 250 g lágy vaj/margarin
  • 200 g porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás
  • a tészta lekenéséhez:
  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg darált cukrozott dió
  • a töltelékhez:
  • sárgabarack lekvár
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 500 g finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 250 g lágy vaj/margarin
  • 200 g porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg darált cukrozott dió
  • sárgabaracklekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1 órát hideg helyen pihentetjük.

Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk, formával kiszúrjuk, majd minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki.

Tojásfehérjével a lyukas linzert bekenjük, cukrozott dióval megszórjuk. Az összes linzert sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt világosra sütjük.

A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük, porcukorral megszórjuk.

Sokáig eláll.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!