Narancsos linzer virág

Narancsos linzer virág
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az omlós tésztához:
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 db tojás
  • a töltelékhez:
  • 15 dkg sárgabaracklekvár
  • a szóráshoz:
  • 1 evőkanál vaníliás cukorral elkevert porcukor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 15 dkg sárgabaracklekvár
  • 1 evőkanál vaníliás cukorral elkevert porcukor

Elkészítés:

A narancsot víz alatt jól megmossuk, átsikáljuk. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, összegyúrjuk, majd pár órára a hűtőbe tesszük pihenni.

3-4 sütőlapot kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A tésztát lisztezett munkalapon 3 mm vastagra nyújtjuk, tetszőleges formákkal kiszúrjuk. 180 fokra melegített sütőbe tesszük és kb. 10 percig sütjük.

Amikor kihűlt, kettesével összeragasztjuk a lekvárral, és meghintjük vaníliás porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!