Narancsos libaleves libatepertős maceszgombóccal

Narancsos libaleves libatepertős maceszgombóccal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 8 személynek:
  • 4 db libacomb
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg gyökér
  • 5 dkg zöldborsó
  • 4 db csiperke gomba
  • 1 dl fehérbor
  • 3 dl tejszín
  • 3 l tyúkhúsleves
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 2 evőkanál narancsos mustár
  • A gombóchoz:
  • 10 dkg pászka
  • 2 tojás
  • 1 dl víz
  • 3 dkg libatepertő
  • 6 evőkanál libazsír
  • bors
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 4 db libacomb
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg gyökér
  • 5 dkg zöldborsó
  • 4 db csiperke gomba
  • 1 dl fehérbor
  • 3 dl tejszín
  • 3 l tyúkhúsleves
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál narancsos mustár (vagy narancs reszelt héja és 2 evőkanál mustár)
  • 10 dkg pászka
  • 2 tojás
  • 1 dl víz
  • 3 dkg libatepertő
  • 6 evőkanál libazsír
  • bors
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:

A libacombot megtisztítjuk, a bőrét és a zsírját leszedjük, és a sütőben szépen lassan ropogósra kisütjük kb. 140 fokon. Leszűrjük, kihűtjük, ledaráljuk.
A pászkát apróra daráljuk, összekeverjük a hozzávalókkal úgy, hogy tejbegríz sűrűségű legyen.

A libahúst levágjuk a csontról, összekockázzuk. A vajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, rádobjuk a libahúst, és tovább pirítjuk. Ha elforrta a levét, hozzátesszük a kockázott zöldségeket, és felengedjük a fehérborral, húslével, tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Narancsos mustárral ízesítjük.
A masszából kis gombócokat formázunk, belefőzzük a levesbe.