Narancsos-krémes piskóta

Narancsos-krémes piskóta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A 2 darab sárga piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek. porcukor
  • 4 ek. liszt
  • 2 csipet sütőpor

A barna piskótához:

  • 2 tojás
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 ek. liszt
  • 1 csipet sütőpor

A megsült, kihűlt lapok locsolásához:

  • narancslé

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 5 ek. cukor
  • 3 narancs húsa
  • 1/2 üveg barackkompót
  • 1 dl narancslé
  • 1 csomag zseléfix
  • 5 dkg csokiforgács
  • 2 dl tejszín

A bevonáshoz:

  • 2 dl tejszín

A díszítéshez:

  • narancs
  • csokiforgács

Elkészítés:

Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 db sárga és 1 db kakaós piskótát sütök. Az egész tojásokat a cukorral kb. 7 percig habosra keverem, utána hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. A kakaósnál is így teszek. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm.

A krémhez a vaníliás pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverem, és a többi tej hozzáadásával, kevergetve felfőzöm, majd kihűtöm.

A narancsokat cikkekre szedem, a hártyákat eltávolítom. A narancshúst egy kis tálba teszem, majd a felaprított barackkompótot is. 1 dl narancslével leöntöm.

A tejszínt kemény habbá verem. A zselatint beáztatom, 1 evőkanál tejszínnel kikeverem.

A kihűlt pudingot kihabosítom. Apránként hozzáadagolom a tejszínhabot, a zselatint és gyümölcsöket, lével együtt. Utoljára keverem hozzá a csokiforgácsot.

Az alsó sárga lapot egy ecsettel megkenem narancslével. A krémet úgy osztom el, hogy egy vékony réteg a fedő lapra is kerüljön. Az alsó sárga lapot megkenem a krémmel, ráhelyezem a kakaós lapot, azt lekenem narancslével, majd megint krém és a 2. sárga lap következik. Vékonyan rákenem a krémet, majd a tejszínhabot. Ízlés szerint díszítem.

Neked ajánljuk