Narancsos kacsasült

Narancsos kacsasült
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db kacsa
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 2 db narancs
  • 2 db tyúkhúskocka
  • 1 dl vörös bor
  • 1 db kacsa
  • őrölt bors
  • 2 db narancs
  • 2 db tyúkhúskocka
  • 1 dl vörös bor

Elkészítés:

A kacsát megmossuk, bőrén keresztül bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk.

A kacsát zsírral kent hőálló fedeles tálba tesszük, 2 dl vizet öntünk alá, belemorzsoljuk a tyúkhús kockákat, néhány szelet megmosott narancskarikát teszünk alá.

A tál tetejét rátesszük, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, közben a pecsenyelével öntözzük. A sütés vége felé a beirdalt mellbe narancsszeleteket teszünk, majd 1 dl vörösborsot öntünk alá.

A fóliát levesszük, készre, pirosra sütjük. Nagyon finom omlós kacsasült lesz.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!