Narancsos kacsacomb

Narancsos kacsacomb

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 2 db hízott kacsacomb
  • 1,5 evőkanál juharszirup
  • 1 db narancs leve
  • 1 egész narancs
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál rozmaring
  • 4 szál rozmaring
  • 6 db fokhagyma gerezd héjastul
  • vaj
  • *
  • vajas tört burgonya 

Elkészítés:

A kacsacombokat mindkét oldalán megsózzuk és borsozzuk. A mézet, a narancs levét és az egy evőkanál rozmaringot összekeverjük. A combokat egy tepsibe helyezzük, és megkenjük a mézes-narancsos páccal.

Az egész narancsot felszeleteljük és a tepsibe tesszük a combok mellé. Továbbá a fokhagymagerezdeket és a rozmaring ágakat is rátesszük.

160 fokra előmelegített sütőben fóliával letakarva 80 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és rágrillezünk 10 percig. Kivesszük a combokat, vajasburgonyával tálaljuk, mellé tesszük a narancsszeleteket.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk