Narancsos kacsa

Narancsos kacsa

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kacsa
  • bors
  • zsír

A mártáshoz:

  • 1,5 ek. porcukor
  • 1 ek. fehérbor
  • 2 narancs leve
  • 1 dl víz
  • 1 dl húsalaplé
  • 1 tk. étkezési keményítő

Elkészítés:

A kacsát feldarabolom, sózom és borsozom, majd kevés zsíron a kacsa zsírjában megsütöm.

A narancsokat a héjuktól megtisztítom, kis darabokra vágom az egyiket, a másik levét kifacsarom. Egy kis lábasban a cukorral és a borral felteszem főni, amíg megpuhul, ráhintem a keményítőt, a húslevessel és a vízzel felengedem.

A sült kacsát krumplipürével és a narancsos mártással tálalom.

Hasonló receptek