Narancsos joghurttorta

Narancsos joghurttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a mákos alaphoz:
  • 3 tojás
  • 80 g vaj
  • 150 g mák
  • 50 g liszt
  • 100 g cukor
  • *
  • a joghurtkrémhez:
  • 200 g fehér csokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 600 g joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 150 g cukor
  • 8-8 g zselatin
  • *
  • a narancszseléhez:
  • 2-2 dl narancslé
  • 6-6 g zselatin
  • *
  • a díszítéshez:
  • 1 dl habtejszín
  • 40 g cukor
  • (a tortaforma 24 cm-es)
  • 3 tojás
  • 80 g vaj
  • 150 g mák
  • 50 g liszt
  • 100 g cukor
  • 200 g fehér csokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 600 g joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 150 g cukor
  • 8-8 g zselatin
  • 2-2 dl narancslé
  • 6-6 g zselatin
  • 1 dl habtejszín
  • 40 g cukor

Elkészítés:

A tojássárgáját az olvasztott vajjal összekeverjük. Hozzáadjuk a mákot, valamint a lisztet. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd két részletben a mákos keverékhez adjuk, és óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180°C fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

1 dl tejszínt felforralunk, a kockára tört csokoládéra öntjük és simára keverjük. Hozzáadjuk a natúr joghurtot. A hideg habtejszínhez (3 dl) hozzáadjuk a cukrot, és kemény-félkemény habbá verjük, majd a fehércsokis krémhez forgatjuk. Két egyenlő részre osztjuk az egyik felét hűtőbe tesszük.

A zselatint (8 g) forró vízben felolvasztjuk. Hozzáadunk pár kanál krémet, összekavarjuk, majd így öntjük a többi krémhez. A mákos alap tetejére öntjük és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.

A zselatint (6 g) felolvasztjuk a forró narancslében (2 dl). Langyosra hűtjük, majd a megdermedt krém tetejére öntjük és visszatesszük a hűtőbe további 1-2 órára.

A zselatint (8 g) forró vízben felolvasztjuk. Hozzáadunk pár kanállal a félretett krémből, majd így öntjük a többihez, majd a megdermedt narancsselé tetejére öntjük, és ismét a hűtőbe tesszük 1-2 órára.

A zselatint (6 g) a forró narancslében (2 dl) felolvasztjuk, langyosra hűtjük, majd a megdermedt krém tetejére öntjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.

Másnap óvatosan körbevágjuk, és levesszük a tortakarikát. Cukorral keményre vert habtejszínnel körbe díszítjük, és egy-egy cikk naranccsal feldobjuk.

Megjegyzés:

A receptet Perdiákné Navraczki Marianna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti