Narancsos-joghurtos praliné

Narancsos-joghurtos praliné

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 280 g étcsokoládé
  • pár csepp étolaj
  • 375 g natúr joghurt
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 g étkezési fehér zselatin (Dr. Oetker)
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 3 evőkanál tejszín (cukrászhab, Hulala)

Elkészítés:

Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Egy szép díszdobozba csomagolva szeretteinknek is remek ajándék lehet, akár születés vagy névnapra is!

Gőz felett megolvasztjuk az összetördelt csokit, majd belekeverjük a pár csepp étolajat.

Az olvasztott csokival egy kenőecset segítségével a formák mélyedéseit kikenjük (kicsit inkább vastagabban), majd betesszük a hűtőbe dermedni.

Addig elkészítjük a krémet: Egy lábosba összekeverjük a joghurtot, és a zselatint, majd alacsony hőfokon folyamatos kevergetéssel addig melegítjük, míg el nem olvad benne a cukor és a zselatin. (Nem szabad felforralni!) A tűzhelyről félretesszük, és belekeverjük a tejszínt és a lereszelt narancs héját.

Amikor már kihűlt a krém, egy kis kanál segítségével megtöltjük a csokival kikent formákat. (Ne töltsük tele, hagyjunk helyet a csoki lezárásának!)

A krémmel megtöltött formát visszatesszük dermedni, majd mikor már megdermedt, akkor egy kis kanál segítségével lezárjuk a formákat az olvasztott csokival és most a fagyasztóba tesszük keménykedni.

Utána, ha már teljesen megkeménykedett a praliné, könnyedén kinyomkodjuk a formából.

(Nekem 42 db lett.)

Neked ajánljuk