Narancsos-joghurtos praliné (bonbon)

Narancsos-joghurtos praliné (bonbon)

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 280 g étcsokoládé
  • pár csepp étolaj
  • 375 g natúr joghurt
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 g étkezési fehér zselatin
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 3 evőkanál tejszín (cukrászhab, hulala)

Elkészítés:

Gőz felett megolvasztjuk az összetördelt csokit, majd belekeverjük az étolajat. Az olvasztott csokival a formák mélyedéseit egy kenőecset segítségével kikenjük (kicsit inkább vastagabban), majd betesszük a hűtőbe dermedni.

Közben elkészítjük a krémet. Egy lábosban összekeverjük a joghurtot, és a zselatint, majd alacsony hőfokon folyamatos kevergetéssel addig melegítjük, míg el nem olvad benne a cukor és a zselatin. (Nem szabad felforralni!)

A tűzhelyről félretesszük, és belekeverjük a tejszínt meg a lereszelt narancs héját.

Amikor már kihűlt a krém, egy kis kanál segítségével megtöltjük a csokival kikent formákat. (Ne töltsük tele, hagyjunk helyet a csoki lezárásának!)

A krémmel megtöltött formát visszatesszük a hűtőbe, majd amikor már megdermedt, egy kis kanál segítségével lezárjuk a formákat az olvasztott csokival és most a fagyasztóba tesszük, hogy megkeményedjen.

Ha már teljesen megkeménykedett a praliné, könnyedén kinyomkodjuk a formából.

(Nekem 42 db lett ebből az adagból.)

Neked ajánljuk