Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és 4 evőkanál narancslével habosra keverjük. A tojásfehérjét csipetnyi só hozzáadásával keményre verjük.
A fehérjehabot a cukros tojássárgájához adjuk, majd fakanállal óvatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a narancslét, majd a finomra reszelt sárgarépát. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, tűpróbáig sütjük. A tortalapot három részre vágjuk.
A krémhez a tejszínben elkeverünk kristálycukrot, állandóan kevergetve melegítjük. Hozzáadjuk a vajat, állandó kevergetés mellett feloldjuk benne.
Ha kihűlt, habverővel habosra keverjük, közben apránként beledolgozunk 1 dl frissen facsart narancslét, és pár csepp aromával megfestjük. A krémet hűtőbe tesszük egy órára. A tortalapot ezzel a krémmel kenjük meg.
Az alsó tortalapot vékonyan megkenjük a narancskrémmel. Narancsgerezdekkel gazdagon kirakjuk, és beterítjük a krém egyharmadával. A következő tortalapot rárakjuk, ezt is megkenjük tortakrémmel, majd a harmadik tortalapot rátesszük. A tetejére és az oldalára is vékony réteg krém kerül. A tetejére cukrozott tejszínt nyomunk, narancsgerezdekkel és a marcipánfigurával díszítjük.
Tippek:
- Az alsó tortalap köré tesszük a tortakarimát, a narancsokkal kirakjuk, és tortazselét készítünk rá. Ebben az esetben a tortakrém a 2 tortalapra és az oldalára, valamint tetejére kerül.
- A marcipánfigurát mi házilag készítettük, fehér marcipántömbből, kakaópor hozzáadásával. A szemeit és orrát forró vízben feloldott kakaóporral színeztük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Szabó Szilvia küldte. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Klasszikus ételek
,
Házias ételek
,
Ünnepi ételek
,
Húsvéti ételek
,
Uzsonnára valók
,
Közepesen költséges ételek
,
Közepesen bonyolult ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Torta receptek
,
Gyümölcsös ételek