Narancsos diós karika

Narancsos diós karika

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db főtt tojás áttört tojássárgája
  • 12 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 30 dkg liszt

A kenéshez:

  • 1 db tojássárgája
  • 6 dkg gorombára tört dióbél
  • 5 dkg cukor

Tölteléknek:

  • 10 dkg narancslekvár

Elkészítés:

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd beletesszük a többi hozzávalót és tésztává gyúrjuk. Hűtőben letakarva 2 órán át pihentetjük. Ezután a tésztát kivesszük, fél cm vastagra nyújtjuk és 6 cm-es átmérőjű karika-kiszúróval formázzuk, és a kapott korong belsejét 3 cm-es kiszúróval újra kiszúrjuk.

Az így kapott gyűrűk felét tojássárgájával lekenjük és megmártjuk a durvára tört dió és cukor keverékében. Az összes karikát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 200 fokra elmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve egy kicsit pihentetjük, a nem diós részeket megkenjük a narancslekvárral, majd összeillesztjük a lekváros és diós részeket. Másnap süteményes dobozba tesszük a sütiket.

Vomberg Frigyes, Fotó: Komáromi Zoltán

Neked ajánljuk