Narancsos-diós kalács gluténmentesen

Narancsos-diós kalács gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 150 g mester kenyérliszt
  • 1 kávéskanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál xilit
  • fél tojás (másik felével lekenjük)
  • 1 evőkanál tejszín (vagy tejföl)
  • kb. 00 g langyos tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál olaj (vagy olvasztott vaj)
  • a töltelékhez:
  • 100 g darált dió
  • fél narancs héja és pici leve
  • 1 kávéskanál kakaópor
  • kb. 2 evőkanál xilit
  • 1 evőkanál házi barack lekvár
  • 1 kávéskanál vanilia aroma
  • 150 g mester kenyérliszt
  • 1 kávéskanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál xilit
  • fél tojás (másik felével lekenjük)
  • 1 evőkanál tejszín (vagy tejföl)
  • 100 g langyos tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál olaj (vagy olvasztott vaj)
  • 100 g darált dió
  • fél db narancs héja és pici leve
  • 1 kávéskanál kakaópor
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 evőkanál házi barack lekvár
  • 1 kávéskanál vanilia aroma

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, megdagasztjuk, majd meleg helyen 40 percig kelesztjük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, lekenjük olvasztott vajjal, rákenjük a tölteléket, két oldalról feltekerjük, és középen elvágjuk. A két rudat összefonjuk, bevágjuk a fonatok közepét, lekenjük tojással, újra kelesztjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!