Narancsos diógubatorta

Narancsos diógubatorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a gubához:
  • 1,5 l tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl narancslé
  • 7 db kifli
  • 10 dkg dió (darált)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 narancsból nyert narancshéj
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • a díszítéshez:
  • 1 db közepes banán
  • 1 db közepes narancs
  • 1 db közepes alma (piros)
  • 1 db közepes alma (zöld)
  • 8 db szegfűszeg
  • 1,5 l tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl narancslé
  • 7 db kifli
  • 10 dkg dió (darált)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db narancsból
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 db közepes banán
  • 1 db közepes narancs
  • 1 db közepes alma (piros)
  • 1 db közepes alma (zöld)
  • 8 db szegfűszeg

Elkészítés:

A gubához 5 dl tejet felforraljuk a vajjal, a vaníliás cukorral, 1 evőkanál porcukorral, majd hozzáadjuk a narancslevet, és elkeverjük. Levesszük a tűzről, és ráöntjük a felkarikázott kiflire.

A darált diót elkeverjük a porcukorral és a reszelt narancshéjjal, majd a kiflikre szórjuk, és óvatosan összeforgatjuk.

Pudingot készítünk: 8 dl tejet felforralunk 4 evőkanál cukorral. 2 dl hideg tejjel kikeverjük a pudingporokat, majd a felforrt tejhez adjuk, és besűrítjük.

A tortaformát kikenjük vajjal, belesimítjuk a diós kiflikarikákat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Amikor félig kihűlt, ráöntjük a pudingot.

A díszítéshez a banánt és a narancsot felkarikázzuk. A banánkarikákat a torta alsó felére tesszük (ez a hó). A narancskarikákból készítjük el a hóembert. A zöld alma a hóember sálja és a seprűje, a piros alma a szája és a sapkája.

Amikor teljesen kihűlt a puding, kivesszük a formából, és tálcára helyezzük

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!