Narancsos csokoládétorta

Narancsos csokoládétorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tortához:

  • 3 narancs héja vékony, rövid csíkokra vágva
  • 260 g porcukor
  • 300 g étcsokoládé (70%-os) apróra vágva
  • 50 g mandulapehely, megpirítva
  • 225 g őrölt mandula
  • 190 g sótlan vaj
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só

A narancsos csokikrémhez:

  • 2 x 100 g Lindt narancsos étcsokoládé
  • 60 ml (1/4 csésze) sűrű tejszín
  • 2 evőkanál citrom

A forma kikenéséhez:

  • vaj
  • liszt

Elkészítés:

A narancshéjat egy serpenyőbe tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd felforraljuk és a vizet leöntjük róla. Ezt a folyamatot kétszer megismételjük. Ezután a héjat visszatesszük a serpenyőbe, hozzáadunk 110 g cukrot és 125 ml vizet. Közepes lángon felforraljuk, majd lassú tűzön 15 percig folytatjuk, amíg a szirup besűrűsödik és a narancshéjak áttetszők lesznek.

Az étcsokoládét egy hőálló tálba tesszük. Ráöntünk 150 ml forrásban lévő vizet és habverővel addig keverjük, amíg sima, fényes, homogén masszát csokikrémet kapunk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A mandulapelyhet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a maradék cukrot, fél teáskanál sót, és addig keverjük, amíg halvány és puha nem lesz. Ezután hozzáadjuk a tojást, a csokoládé krémet, az őrölt mandulát, a sütőport, a mandulapelyhet, a narancshéjat, és jól elkeverjük.

Vajjal kikenünk és liszttel meghintünk egy 20 cm-es tortaformát, beleöntjük a masszát és az előmelegített sütőben kb. 50-55 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e), majd a formában hagyjuk langyosra hűlni.

Egy serpenyőben elkeverjük az apróra tördelt narancsos csokoládét a citrommal és a tejszínnel és az így kapott sűrű narancsos krémet rákenjük a tortára. A narancshéjjal díszítve tálaljuk.

Neked ajánljuk