Hozzávalók:
  • 8 szelethez:
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 17,5 dkg puha margarin
  • 17,5 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 db narancs
  • 5 ek. natúr joghurt
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 kk. sütőpor
  • 2 ek. meleg víz
  • A mázhoz:
  • 17,5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 17,5 dkg puha margarin
  • 17,5 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 db narancs
  • 5 ek. natúr joghurt
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 kk. sütőpor
  • 2 ek. meleg víz
  • 17,5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín

Narancsos csokoládétorta

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Lereszelem a narcshéjat, kettévágva kifacsarom a levét. Margarint kikeverem cukorral és naracshéjjal. Felverem a tojásokat és állandó kavargatás mellett hozzáöntöm a vajhoz. A kakaóport kikeverem simára, kis meleg vízzel és a többihez adom. A liszt felét beleszórom, majd a sütőport, joghurtot is belekeverem, utána átdolgozom. A maradék liszt és a narancslé is mehet bele. A kikent, sütőpapírral borított, 20 cm-es tortaformába öntve a masszát, 1 órát sütöm, 170 fokon és hagyom kihűlni a formában. A mázhoz a csokikat megolvasztom gőz felett, tejszínt csorgatok bele, kikeverem, majd ha elég sűrű, akkor a tortalapra simítom.