Narancsos csokikrém steviával

Narancsos csokikrém steviával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 l tejszín
  • 25 dkg 70%-os csokoládé
  • 1 rúd vanília
  • 2 narancs
  • 20 stevia levél (természetes édesítő)

Elkészítés:

8 dl tejszínt felforralunk, hozzáadjuk a félbevágott és kikapart vaníliarudat, az összevágott csokoládét, a 2 narancs lereszelt héját és simára keverjük.

A narancsokat meghámozzuk, kifilézzük, a filéket a csokikrémhez adjuk, és óvatosan elkeverjük. Pohárkákba töltjük és lehűtjük.

A maradék tejszínből kiveszünk fél decit, felmelegítjük, hozzáadjuk az apróra vágott steviát, majd lehűtjük. A fennmaradó 1,5 dl tejszínt habbá verjük, majd a steviás tejszínnel összekeverjük.

A lehűlt csokikrémet a habbal tálaljuk.

Különlegesebbé tehetjük, ha a habhoz félretett tejszínbe a stevia mellett 2 ágnyi apróra vágott rozmaringot is teszünk.

(Természetesen stevia helyett cukorral is édesíthetjük a habot.)

Hasonló receptek