Narancsos csirkecomb héjában sült burgonyával, salátával

Narancsos csirkecomb héjában sült burgonyával, salátával

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 1 csomag leveszöldség
  • szemes fekete bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. paradicsompüré
  • 2 narancs leve
  • 2 ek. méz
  • 5 dkg vaj

A burgonyához:

  • 4 burgonya
  • metélőhagyma
  • 1 mk. mustár
  • 3 dl tejföl

A salátához:

  • 1 fej saláta
  • kígyóuborka
  • 20 szem olajbogyó
  • 1 narancs leve
  • fél mk. őrölt bors
  • 3 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, 2 liter vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, sóval, borssal, megmosott, de hámozatlan hagymával, fokhagymával és a paradicsompürével ízesítjük. Kb. 1 óráig főzzük, a húst kivesszük belőle.

Közben a burgonyát megmossuk és sóval megszórt tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük.

A salátához a fejes salátát levelekre szétszedve megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. Az uborkát szintén megmossuk, felszeleteljük. Az olajbogyókat kettévágjuk. A feldarabolt zöldségekre facsarjuk a narancs levét. Megszórjuk borssal, leöntjük olívaolajjal, alaposan átforgatjuk.

A megpuhult csirkecombokat tepsibe rakjuk. A narancsok levét kifacsarjuk, a mézzel és az olvasztott vajjal összekeverjük, a húsra locsoljuk. 220 fokon kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

Ízlésesen tálaljuk.