Narancsos csicseriborsó-saláta

Narancsos csicseriborsó-saláta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 3 narancs
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv csicseriborsó (400 g)
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet őrölt fahéj

Elkészítés:

A paradicsomot felszeleteljük. A hagymát felkarikázzuk. Az egyik narancs héját lereszeljük, majd meghámozzuk őket. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük.

A csicseriborsót lecsepegtetjük, összekeverjük az olajbogyóval és a hagymával, és összekeverjük a paradicsommal és a narancsfilével.

A fokhagymát elkeverjük a narancshéjjal, az ecettel és az olívaolajjal. A salátára locsoljuk.

Neked ajánljuk