Narancsos bonbon

Narancsos bonbon

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 20 darabhoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 60 ml tejszín (min. 30 %-os)
  • 2 evőkanál narancslikőr
  • 5 dkg kandírozott gyömbér
  • 3 dkg kandírozott narancs
  • 2,5 dkg kakaópor

Elkészítés:

A csokoládét összetördeljük, a tejszínnel, a likőrrel vízgőz felett megolvasztjuk. A kandírozott gyümölcsöket összevagdaljuk, a csokoládéhoz keverjük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, és hűtőben legalább 3 órát dermesztjük.

Mindig csak a csokoládékrém negyedével dolgozzunk, a többit hagyjuk a hűtőben, nehogy megolvadjon. Teáskanállal adagoljuk a krémet, kézzel kis labdákat formázunk belőle, és tálcára rakosgatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjenek. Ezután kakaóporba forgatjuk, és hidegen tároljuk.

Hasonló receptek