Narancsmártással tálalt túrófánk

Narancsmártással tálalt túrófánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a fánkhoz:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 15 dkg finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • a mártáshoz:
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 7 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancsból nyert narancslé
  • 1 narancsból nyert narancshéj
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 15 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 7 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancsból nyert narancslé
  • 1 narancsból nyert narancshéj

Elkészítés:

A túrót összekeverjük a tojással, reszelt citromhéjjal, porcukorral, sütőporral és a tejföllel, majd amikor már krémes állagú, hozzáadjuk a lisztet. Hűtőben egy órát pihentetjük.

Hűsölés után evőkanál segítségével beleszaggatjuk a forró olajba és készre sütjük (hamar sül).

A mártáshoz 5 dl tejet felforralunk, hozzáadjuk a narancs levét és reszelt héját. Közben a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot a maradék 2 dl tejjel simára keverjük, és ezzel besűrítjük a narancsos tejet. Kihűtve tálaljuk a fánkok mellé.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!