Narancskrémes kocka

Narancskrémes kocka

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • *

a krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 2 dl 100 %-os narancslé
  • 3,5 dl víz
  • 3 dl tejszín
  • *

a lapok kenéséhez:

  • 2-3 evőkanál barack- vagy narancslekvár
  • *
  • a díszítéshez
  • olvasztott csoki

Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukorral és a narancs reszelt héjával elektromos habverővel habosra keverjük. Ezután összekeverjük a lisztet, pudingport, sütőport és hozzáadjuk a tojásos masszához.

Egy nagyméretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a piskóta masszánkat beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A vaníliás pudingport a cukorral, a narancslével, a narancs reszelt héjával és a vízzel csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük és kihűtjük.

A tejszínhabot keményre felverjük. A kihűlt pudingos, narancsos krémet habosra kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt.

A kihűlt narancsos piskótát hosszában kettévágjuk. A lekvárt felmelegítjük és megkenjük vele a lapokat. A lapok közé töltjük a krém felét, majd a felső lapra halmozzuk a többit. Ízlés szerint díszítjük – én olvasztott csokit csorgattam rá.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk