Napolitain szelet

Napolitain szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

16 szelethez:

  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 kis üveg mogyorókrém
  • *

a tetejére:

  • 10 dkg porcukor
  • fél citrom leve
  • 2-3 evőkanál csokidara

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a sütőporos lisztet és egy csipet sót. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát 3 részre osztjuk, egyik részbe keverjük a kakaóport. A tepsit (25x25 cm) kibéleljük sütőpapírral, rásimítjuk a kakaós masszát, és 12 perc alatt megsütjük. A maradék tésztából két ugyanekkora lapot sütünk.

Tálcára teszünk egy fehér lapot, megkenjük a mogyorókrém felével. Ráborítjuk a kakaós lapot, erre kenjük a maradék mogyorókrémet, és beborítjuk a fehér lappal.

A tetejére a porcukrot elkeverjük annyi citromlével, hogy sűrűn folyó mázt kapjunk, a süteményre simítjuk. Megszórjuk a csokidarával, és szeletelés előtt néhány órára hűtőbe tesszük.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk