Elkészítés:
A porcukrot kikeverjük a tojássárgájával és a hideg vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, majd a darált diót és a keményre felvert tojáshabot.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
Ezalatt elkészítjük a krémet: a tejet beleöntjük egy edénybe, hozzákeverjük a lisztet és a vaníliás cukrot, majd egynemű krémmé főzzük és hagyjuk kihűlni. Egy tálban a vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük és a kihűlt krémbe forgatjuk. Végül a darált diót is hozzáadjuk. A kész krémet a tészta tetejére kenjük.
A csokimázhoz az étcsokoládét és a vajat vízgőz fölött felolvasztjuk, majd elkenjük a sütemény tetején.
Tálalásig hűvös helyen tartjuk.
Megjegyzés:
A receptet Sándorová Andrea küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Klasszikus ételek
,
Gyerekek is elkészíthetik
,
Ünnepi ételek
,
Társaság ételek
,
Finomságok gyerekzsúrra
,
Pénztárcabarát ételek
,
Közepesen bonyolult ételek
,
Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Csokis receptek
,
Sütemények