Nanuk szelet

Nanuk szelet
Elkészítési idő
4,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg darált dió
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál hideg víz
  • 30 dkg porcukor
  • a krémhez:
  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg darált dió (lehet kicsivel kevesebb is vagy akár el is hagyható)
  • a csokimázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg darált dió
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 db tojás
  • 6 evőkanál hideg víz
  • 30 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 10 dkg darált dió (lehet kicsivel kevesebb is vagy akár el is hagyható)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A porcukrot kikeverjük a tojássárgájával és a hideg vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, majd a darált diót és a keményre felvert tojáshabot.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)

Ezalatt elkészítjük a krémet: a tejet beleöntjük egy edénybe, hozzákeverjük a lisztet és a vaníliás cukrot, majd egynemű krémmé főzzük és hagyjuk kihűlni. Egy tálban a vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük és a kihűlt krémbe forgatjuk. Végül a darált diót is hozzáadjuk. A kész krémet a tészta tetejére kenjük.

A csokimázhoz az étcsokoládét és a vajat vízgőz fölött felolvasztjuk, majd elkenjük a sütemény tetején.

Tálalásig hűvös helyen tartjuk.

Megjegyzés:

A receptet Sándorová Andrea küldte be. Köszönjük!