Nanaimo szelet

Nanaimo szelet

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Az alsó réteghez:

  • 15 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 5 ek. kakaópor
  • 2 tojás
  • 35 dkg darált keksz
  • 10 dkg durvára vágott
  • 15 dkg kókuszreszelék

A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor

A bevonathoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. étolaj

Elkészítés:

Főzzük fel a vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött, keverjük hozzá a tojásokat, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Vegyük le a gőzről, és adjuk hozzá a maradék száraz hozzávalót. Nyomkodjuk a kekszes masszát egy 20x30 cm-es tepsi aljába.

A krémhez keverjük habosra a vajat a porcukorral. Adjuk hozzá a pudingport és a tejszínt, majd dogozzuk össze szép egyenletes sima krémmé. Simítsuk rá a kekszes rétegre.

A mázhoz olvasszuk fel a csokoládét az olajjal vízgőz felett, majd öntsük a krémre. Rázogassuk meg a tepsit egy kicsit, hogy a csokoládé befedje krémet.

Tegyük a hűtőbe, és legalább 3 órán át hagyjuk is ott.

Neked ajánljuk