Nanaimo szelet

Nanaimo szelet

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kekszes alap:

  • 35 dkg darált keksz
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojás
  • 10 evőkanál tej
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 15 dkg kókuszreszelék

a krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor/főzés nélküli

a máz:

  • 9 teáskanál kristálycukor
  • 5 teáskanál víz
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:

Remek desszert a családnak, ráadásul sütés nélkül.

Az alap elkészítéséhez gőz fölött, felfőzzük a vajat, cukrot és a kakaót, aztán hozzáadjuk a felvert tojásokat. Addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hozzákeverjük a szárazanyagokat és apránként a tejet.

Az elkészült masszát egy 25 x 30 cm-es tálba nyomkodjuk. A krémhez szükséges pudingport csomómentesre keverjük két deciliter hideg tejben. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, közben a tejszínt kemény habbá verjük. A vaníliás pudingot összedolgozzuk a vajas krémmel, majd hozzáadagoljuk a tejszínhabot is.

Az elkészült krémet a kekszes masszára terítjük. 30 percre a hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a kakaómázat. A cukrot a vízzel felforraljuk, és szirupot főzünk belőle. A tűzről lehúzzuk, kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton tovább főzzük, hozzáadjuk a hideg vajat és folyamatos keverés között a masszába dolgozzuk. Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni, a használat előtt.

Bevonjuk a süteményt a kakaómázzal, majd legalább két órára visszatesszük a hűtőbe.

A receptet Lilalicsi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk