Nanaimo szelet

Nanaimo szelet
Elkészítési idő
3,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az alsó réteghez:
  • 35 dkg háztartási keksz (darált)
  • 20 dkg Rama margarin
  • 8 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 db tojás (felvert)
  • 10 evőkanál tej
  • 10 dkg dió (darált)
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • a krém hozzávalói:
  • 15 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor (főzés nélküli)
  • 2 dl tej
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)
  • a csokimázhoz:
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 10 dkg Rama margarin
  • a formatál (tepsi) 25 x 29 cm-es
  • 35 dkg háztartási keksz (darált)
  • 20 dkg Rama margarin
  • 8 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 db tojás (felvert)
  • 10 evőkanál tej
  • 10 dkg dió (darált)
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg Rama margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 2 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg Rama margarin

Elkészítés:

A vízgőz fölött a margarint a cukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk. A felvert tojást lassan, csurgatva hozzáadjuk és folyamatosan kevergetjük (nehogy kicsapódjon), amíg kissé besűrűsödik. Utána a vízgőzről levesszük és belekeverjük a tejet.

A darált kekszbe beletesszük a kókuszreszeléket, a darált diót, majd az egészet jól összekeverjük. Utána beleöntjük a kakaós-margarinos masszát. Jó alaposan összedolgozzuk, összegyúrjuk. A kekszmasszát a kezünkkel egyenletesen a formatál (tepsi) aljába nyomkodjuk.

A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral. Kézi mixerrel a tejben felverjük a pudingport, utána pedig kemény habbá verjük a tejszínt.

A pudinghoz először a cukros-margarint keverjük hozzá, majd a tejszín keményre felvert habját. Az egészet alaposan összekeverjük. A kekszmasszára a krémet egyenletesen rákenjük.

Elkészítjük a csokimázat: alacsony hőfokon összeolvasztjuk a margarint, a porcukrot és a kakaóport, és amikor már nem annyira meleg, ráöntjük (rásimítjuk) a krém tetejére.

Tálalás előtt pár óráig a hűtőben hagyjuk pihenni, hogy a csokimáz megdermedjen, majd szép egyforma kis kockákra vágjuk fel.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti