Nagyszerű máktorta

Nagyszerű máktorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 12 szelethez:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg őrölt mandula
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 7 dl tejszínhab
  • 3 dl baracklé
  • 8 levél fehér zselatin

A díszítéshez:

  • 10 dkg egész mák
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 6 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítés:

A tojássárgát, cukrot kikeverem és csipet sóval felvert fehérjehabot forgatok bele, utána liszttel, mandulával összedolgozom, végül sütőpapíros tortaformába sütöm 20-30 percet, 180 fokon.

Díszíteni olvasztott cukorhoz mákor, reszelt citromhéjat keverek és sütőpapírok közt kilapítom, nagyobb darabokra töröm.

A töltelékhez az 5 percig vízben áztatott zselatint, forró baracklében oldom, hűtőbe teszem.

Felvert tejszínhez adom és mákot forgatok bele.

A 2 lapra szelt piskóta alsó lapját lekvárral kenem, fele habot ráhalmozom, befedem a másik lappal és a torta külsejét bevonom a maradék krémmel.

3-4 órát hagyom hűtőben állni és a karamelldarabokkal, aszalt sárgabarackkal díszítem.

Neked ajánljuk