Nagyszerű epres túrótorta

Nagyszerű epres túrótorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 7 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 tk. sütőpor

A töltelékhez:

  • 30 dkg eper
  • 20 dkg rebarbara
  • 4 lap zselatin
  • 8 dkg cukor

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 lap zselatin
  • 15 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 0,5 dl tej

Valamint:

  • 1 dl tejszín
  • 5 szem eper
  • 1 tk. reszelt narancshéj
  • 1 tk. felaprított pisztácia

Elkészítés:

A tojássárgát, 1 ek. meleg vizet, cukrot, olvasztott vajat kikeverek, majd felváltva hozzáadom a sütőporos lisztet és a felvert tojáshabot. Sütőpapírral borított kapcsos tortaformába simítom a masszát, majd 180 fokon sütöm 20 percig.

A töltelékhez vízben oldom a zselatint. Darabolt rebarbarát és epret, cukrot, fél dl vizet főzök 10 percig, kis lángon, végül kihűlve a zseltinnal keverem és a piskótára halmozom.

A krémhez is zselatint áztatok. A mascarponét, áttört túrót, vajat, vaníliarúd belsejét összedolgozom és a zselatinnal vegyítem és a torta tetejére simítom.

Díszítésként felverek tejszínt és eperrel, pisztáciával, reszelt narancshéjjal együtt díszítem.

Neked ajánljuk