Nagyon omlós pite

Nagyon omlós pite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • a töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • cukor ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 vaníliás pudingpor
  • a tészta szórásához:
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • a tepsi béleléshez:
  • sütőpapír
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • csipet
  • 1,5 kg alma
  • cukor
  • fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • sütőpapír

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.

Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, ízlés szerint cukrozzuk, fahéjjal ízesítjük. Egy lábasba tesszük, megpároljuk, majd kihűtjük. A pudingport hozzá keverjük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát ketté vágjuk és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk morzsával és az almát elegyengetjük rajta. A másik darab tésztát is ketté vágjuk. Egyiket tepsi méretre nyújtjuk és az almára helyezzük. A tésztát hosszában bevagdaljuk. A másik darab kinyújtott tésztából csíkokat vágunk és keresztben a vágott tésztára helyezzük. Így szép rácsos lesz a tészta teteje. Felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük (kb. 30 perc).

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!