Nagyon csokis süti

Nagyon csokis süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

8 személyre:

a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom héja
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • *

a csokikrémhez:

  • 3 dl tejszín
  • 30 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • *

a díszítéshez:

  • kekszmorzsa, dió, pisztácia

Elkészítés:

A linzertésztához a lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd összedolgozzuk a porcukorral, a tojássárgájával, a citromhéjjal, a gyömbérrel és a fahéjjal. Ha összeállt, gombócot gyúrunk belőle, becsomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük egy órát.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az elkészített linzertésztával kibélelünk egy hosszúkás, kb.12x34 centis formát úgy, hogy kb. 2 cm magasan a peremére is jusson. Sütőpapírt rakunk a tésztára és megszórjuk rizzsel, vagy valamilyen apró szemű hüvelyessel. Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, a sütőpapírt a nehezékkel leemeljük.

Forralóban felmelegítjük a tejszínt, tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét, és kevergetjük, amíg teljesen egynemű krémet kapunk. Pár percig állni hagyjuk. A langyos csokoládékrém javarészét a megsütött tésztába öntjük, egy éjszakára rakjuk hűtőbe.

A meghagyott csokoládékrémhez adjunk annyi kekszmorzsát, hogy formázható masszát kapjunk, majd mogyorónyi golyókat gyúrunk belőle.

Kakaóporba, kókuszreszelékbe, kekszmorzsába forgatjuk, és díszítjük vele a sütemény tetejét. Szórhatunk rá dió- és pisztáciadarabokat.

Fotó: RAS / Recepttár

Hasonló receptek