Nagymamám pozsonyi kiflije

Nagymamám pozsonyi kiflije

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 65 dkg liszt
  • 30 dkg zsír vagy 35 dkg margarin
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 mokkáskanál cukor
  • pici tejföl

a töltelékhez:

  • 30 dkg darált mák
  • kb. 18 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • tej

a tetejére:

  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb tojás

Elkészítés:

A tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba tesszük és az élesztős tejjel és annyi tejföllel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, összeállítjuk. Félórányit kelesztjük.

A töltelékhez a mákot elkeverjük a cukorral (kóstoljuk meg, hogy mennyire édesen szeretjük) és a citrom reszelt héjával, majd forró tejet öntünk rá és felforraljuk (ne legyen túl folyós)

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, egyenlő négyzeteket vágunk, a máktöltelékkel töltjük.

Tepsibe rakjuk, a tetejét tojással lekenjük, hagyjuk hogy megszáradjon, majd újból lekenjük, hogy szép repedezett legyen. megint szárítjuk, s 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.

A receptet Fajcsákné Polgár Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk