Nagymama tortája

Nagymama tortája

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 26 cm-es piteformához:

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojássárgája
  • citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor

A krémhez:

  • 3 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1/2 rúd vanília
  • 2 marék fenyőmag
  • 2,5 dl tej

Elkészítés:

Gyúrjuk össze a tésztát rövid idő alatt, majd tegyük hűtőbe 20 percre!

Forraljuk fel a tejet, majd rakjuk bele a félbevágott vaníliát! Keverjük ki a cukrot a liszttel és a tojással! Rakjunk bele egy csipet sót és a reszelt citromhéjat!

Ha felforrt a tej, távolítsuk el belőle a vaníliát, keverjük bele a tojásos keveréket és főzzük készre! Vegyük le a tűzről, majd tegyünk bele 1 marék fenyőmagot!

Vegyük ki a tésztánkat a hűtőből, nyújtsuk ki, helyezzük formába, majd öntsük bele a krémet! Szórjuk meg a maradék fenyőmaggal és 185 fokos sütőben addig süssük, amíg a krém meg nem szilárdul. (

Én fél órát szoktam sütni 185 fokos sütőben.

Neked ajánljuk