Nagymama-szelet (almás pite másként)

Nagymama-szelet (almás pite másként)

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 tojás
  • 3 dkg zsír
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor

A töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 25 dkg dióbél
  • 30 dkg baracklekvár
  • porcukor
  • vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojást a zsírral, a mézzel, a tejjel és a cukorral egy jénai tálban, vízgőzön, állandóan kevergetve 10 percig melegítjük. Hozzáöntjük a sütőporral elkevert liszthez, és gyorsan összegyúrjuk.

2 részre osztjuk, és erősen lisztezett deszkán kinyújtjuk. Tepsi hátoldalára fektetjük, és középmeleg sütőben 10-15 percig sütjük.

A töltelékhez a megtisztított almát lereszeljük és megpároljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, belekeverjük a darált diót. Vaníliás cukorral ízesítjük. Ha szükséges, még cukrot is adhatunk hozzá.

A kisült tésztalapokat vékonyan megkenjük baracklekvárral, rátesszük az almatölteléket, a második tésztalapot, letakarjuk, és állni hagyjuk.

20 perc múlva szeletelhetjük. A tetejét

megszórhatjuk porcukorral.

Neked ajánljuk