Nagymama meggybefőttje

Nagymama meggybefőttje

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy
  • 50 dkg cukor
  • 1,5 g nátrium-benzoát

Elkészítés:

A megmosott, akár ki is magozott meggyet üvegekbe rakom. A léhez 1 liter vízben cukrot oldok fel, majd felforralom. A tartósítószert belekeverem és ráöntöm a meggyre. Lezárom az üveget, és vízzel teli lábosba teszem őket, hogy a háromnegyedig ellepje. Így melegítem fel a vizet kb. 90 fokra, de ne forrjon, és 5 percen át főzöm. Kiveszem az üvegeket, majd száraz dunsztba rakva hagyom kihűlni.

Neked ajánljuk