Nagymama bodzaszörpje

Nagymama bodzaszörpje

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 15 db bodzavirág
  • 2 kg kristálycukor
  • 15 db citrompótló
  • 6 szelet citromkarika
  • 2 l víz
  • szalicil

Elkészítés:

A kristálycukrot forró vízben olvasztjuk és főzzük, majd hagyjuk hűlni. Mikor már langyos a cukros lé, akkor citrómpótlót és a tartósításhoz szalicilt keverünk bele. Az átmosott, lecsepegtetett bodzavirágokat belerakjuk egy 5 literes üvegbe, citromkarikák kíséretében és a levet ráöntjük, majd lezárva hagyjuk érlelődni, nagyjából 3-4 napot. Ezek után leszűrjük a szörpöt és kisebb üvegekbe adagoljuk, alaposan lezárjuk és hűtőben sokáig eláll.

Neked ajánljuk