Nagymama aranygaluskája

Nagymama aranygaluskája

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojássárga
  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • darált dió

Elkészítés:

Felfuttatom az élesztőt 1 dl enyhén cukros, langyos tejben.

Kikeverem a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, tojássárgákat, 5 dkg vajat, a felfuttatott éleszőt és sót.

A tésztát dagasztom, amíg el nem válik az edény falától és hagyom 40-50 percen át kelni. Lisztezett felületen nyújtom ujjnyi vastagra, utána galuska méretűre szaggatom.

A galuskákat belemártom olvasztott vajba és belerakom csatos tortaformába vagy mélyebb tálba.

Kirakom az alját egy réteg tésztával, dióval hintem és mehet rá a következő réteg, majd ha kész, akkor kis pihentetés után 180 fokon sütöm meg.

Neked ajánljuk