Nagyi krumplis pogácsája házi barackdzsemmel

Nagyi krumplis pogácsája házi barackdzsemmel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • kb. 20 -25 dkg lisz
  • 1 db tojás
  • 5 dl olaj
  • 20 dkg házi sárgabarackdzsem
  • 1 kg krumpli
  • 20-25 dkg lisz
  • 1 db tojás
  • 5 dl olaj
  • 20 dkg házi sárgabarackdzsem

Elkészítés:

A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk és bő sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, krumpli nyomóval összetörjük és hűlni hagyjuk.

Ha kihűlt a krumpli, beleütjük egy tojást, megsózzuk, hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Fél centi vastagra kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Forró olajban szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük ki, hogy az olajat felszívja.

Sárgabarack dzsemmel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!