Nagyi gesztenyés tekercse

Nagyi gesztenyés tekercse
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg kekszmorzsa
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál rum vagy aroma
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
  • *
  • a krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1-2 evőkanál rum aroma (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál kókuszreszelék
  • *
  • a mázhoz:
  • 3 evőkanál olaj
  • 10 dkg csokoládé
  • 25 dkg kekszmorzsa
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál rum vagy aroma
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1-2 evőkanál rum aroma (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál kókuszreszelék
  • 3 evőkanál olaj
  • 10 dkg csokoládé

Elkészítés:

A tésztát a hozzávalókból összegyúrjuk, majd kinyújtjuk.

A krém hozzávalóit összedolgozzuk, megkenjük vele a tésztát és feltekerjük.

A tetejére csokimáz kerül. Ehhez az étolajban felolvasztjuk a csokoládét és megkenjük vele a süti tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti